03.03.2020 | 0:55
Радев ще бъде на Шипка въпреки измислената истерия на ГЕРБ с коронавируса
Държавният глава ще се качи на върха, ще поднесе цветя и ще отправи приветствие

Държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на Националния празник – 3 март на връх Шипка от 11.00 часа, съобщиха от Президентството. По-рано от Областната администрация на Стара Загора съобщиха, че се отменя официалният ритуал по случай Националния празник, но достъпът за граждани, които искат да се поклонят пред паметника, остава непроменен. Държавният глава ще се качи на върха, ще поднесе цветя и ще отправи приветствие, уточниха от прессекретариата на президента.

От 09.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

Националният оперативен щаб за координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 препоръча масовите чествания да бъдат отменени. Церемонията на Шипка, на която по традиция присъства президентът Румен Радев и държи слово, бе отменена скоростно. Ритуалите в София обаче остават. На тях основно лице е военният министър Красимир Каракачанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране