17.11.2022 | 19:00
Разгонена чалгаджийка се качи на камбанарията за еротичен танц, митрополията с гневна реакция
Става въпрос за видеото към песента „Крадена любов“, което е заснето при храма „Свети Петър и Павел“ край самоковското село Ковачевци

Софийската митрополия излезе с остра реакция срещу видеоклип на попфолк изпълнителите Джордан и Лорена. „То е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото норми и е в нарушение на закона“, пишат от митрополията в отворено писмо, разпространено до управителя на „Пайнер“ и до медиите.

Става въпрос за видеото към песента „Крадена любов“, което е заснето при храма „Свети Петър и Павел“ край самоковското село Ковачевци, Община Самоков.

Според Софийската митрополия това е направено без съгласието на Българската православна църква. Освен това, според духовенството, клипът е израз на неуважение към християнската вяра и към обществото.

„Многократното показване на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра“, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийската Света Митрополия.

От Църквата призовават разпространението на песента незабавно да бъде прекратено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране