03.11.2015 | 0:02
РБ печели 4 района в София
Останалите 19 са за ГЕРБ и 1 независим

ГЕРБ печели убедително в София на балотажа за районни кметове. Само Реформаторският блок също се записва със спечелени места, но няколко.

Реформаторите печелят балотажите в 4 района в София срещу ГЕРБ, а независим кандидат в „Кремиковци“. Останалите 11 района, за които имаше балотаж вчера, по всяка вероятност печелят кандидатите на ГЕРБ, сочат неофициални и неокончателни данни.

Според тях кандидатите на Реформаторския блок печелят в районите „Красно село“, „Оборище“, „Витоша“ и „Средец“. В „Кремиковци“ досегашният районен кмет Ивайло Панев, който се яви като независим кандидат, победи и на втори тур кандидатката на ГЕРБ Валентина Присова.

За първи път БСП остава без нито един районен кмет в столицата. Кандидати на партията се бориха вчера за 3 района срещу ГЕРБ. На местните избори през 2007 г., когато районните кметове за последно бяха избираеми, червените спечелиха два района.

В останалите 11 района печелят кандидатите на ГЕРБ, които и досега бяха районни кметове. Това са „Лозенец“, „Студентски“, „Младост“, „Сердика“, „Нови Искър“, „Изгрев“, „Илинден“, „Слатина“, „Триадица“, „Искър“ и „Красна поляна“.

Кандидатите на ГЕРБ в останалите 8 столични района спечелиха изборите на първи тур. Така ГЕРБ към момента има 19 от общо 24 районни кметове. В предния мандат те се назначаваха от общинския съвет.

Около 16% от имащите право на глас софиянци са излезли да гласуват на балотажа. Освен за районни кметове избори вчера имаше и в 14 столични села за кметове на кметства. Избирателната активност в София бе сред най-ниските в страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране