03.11.2023 | 10:48
Роналдо има клиника за трансплантация на коса, разследват я за данъчни измами
Испанските власти са започнали проверка

Данъчната агенция на Испания разследва клиниката за трансплантация на коса Insparya Medical Clinic, чийто съосновател е Кристиано Роналдо, а приятелката му Джорджина се води администратор, съобщава El Confidencial.

Изданието имало достъп до досието, което Министерството на финансите е отворило за бизнеса на футболиста заради издаване на фактури без ДДС.

Роналдо инвестира в различни бизнеси, но един от тях го превръща в мишена на данъчните, а именно клиниката за трансплантация на коса Insparya Medical Clinic за издаване на фактури без ДДС на стотици клиенти между 2019 и 2021 година.

От клиниката посочват, че алопецията „е заболяване“ и че „медицинските услуги за диагностика, профилактика, лечение и лечение“ са освободени от данък. Министерството на финансите обаче твърди, че тези трансплантации са с „чисто естетична цел“ и трябва да включва 21% ДДС.

От Insparya изнесоха доклад от Световната здравна организация (СЗО) и експертно мнение на лекар специалист по дерматология, в което се казва, че алопецията е заболяване, то изисква трансплантация на коса като „лечение”, което е оправданието да не се начислява ДДС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране