02.03.2017 | 0:01
Румен Радев обяви: Няма чистка в армията
Има назначение, а не смяна на началника на отбраната, каза президентът

Президентът Румен Радев категорично отрече да има чистка в отбраната. И той подчерта, като военния министър Стефан Янев, че няма освобождаване на началник на отбраната, защото към момента сме имали само временно изпълняващ, поради което днес служебното правителство е извършило само назначение. Радев каза още, че страната ни има достойни генерали и няма проблем в назначението на ген. Боцев.

“Нека да е ясно едно – след напускането на този пост на ген. Константин Попов до момента няма началник на отбраната”, заяви президентът. Реално има назначение на поста на ген. Боцев”, допълни Румен Радев в отговор на упрека на ГЕРБ за чистка в армията. От партията го призоваха даже да не подписва указа за назначаването на ген. Боцев за началник на отбраната на мястото на Емил Ефтимов, който беше временно изпълняващ. Ефтимов бе сложен на поста от бившия военен министър Николай Ненчев след оставката на ген. Константин Попов, който пък си тръгна, след като Радев стана президент.

Началникът на отбраната Ефтимов беше назначен от предишния кабинет с указ на Росен Плевнелиев, въпреки че тогавашният премиер Бойко Борисов още през декември заяви, че ще е добре новият началник на отбраната да бъде назначен след встъпването на президента Радев, който е и новият върховен главнокомандващ, и след идването на новия кабинет.

Президентът добави, че има доверие на служебното правителство. “Мисля, че то се справя добре. То си върши добре работата”, призна Радев. Той участва след това в традиционната церемония за връчването на “Златна мартеница” на Съюз “Произведено в България”. Да стане наша национална цел да работим за българското, призова за обединение на усилията Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране