10.07.2016 | 11:41
Румяна Бъчварова: Румен Петков лобираше за тежко провинил се полицай
Той пък я обвини, че си играе с човешки съдби

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков е ходатайствал пред вицепремиера Румяна Бъчварова за свой близък служител на МВР, който е бил обект на дисциплинарна проверка заради извършено нарушение. След уволнението му бившият силов министър е започнал яростните си атаки по ръководството на ведомството. Това стана ясно от думите на министър Бъчварова пред Btv.

Задочният диалог продължи с включване по телефона, в което политикът от АБВ я обвини, че си играе с човешки съдби.

Вчера в същото студио Румен Петков заяви, че полицаите са лишени от мотивация да работят заради начина, по който МВР се управлява. „Вероятно има предвид един конкретен случай, в който негови близки не се чувстват особено комфортно, но по отношение на тях беше приложена процедурата на дисциплинарните производства и тя е приключила”, отговори му задочно Бъчварова.

Тя допълни: „Имаше случай, за който той много активно лобираше, но дисциплинарното производство показа, че този служител е направил нарушения, които изискват той да бъде уволнен”. Вицепремиерът не пропусна да уточни, че Петков й е звънял „поне 10 пъти” по случая.

Минути по-късно той се включи по телефона, за да посочи, че става дума за арестите на полицейски шефове и служители от Асеновград и Първомай. След като не били установени нарушения, всички те били върнати на работа с изключение на началника на РПУ Асеновград, който в последствие станал зам.-кмет от АБВ.

„Застъпил съм се за всички. Служителите на Асеновград и Първомай бяха възстановени не защото съм се застъпил, а защото те бяха абсолютно невинни. Върху тях се посегна по един грозен и циничен начин”, подчерта той.

„Казах на г-жа Бъчварова, че това е игра с човешки съдби, че се посяга на съдбите на хора и на семейства и така се посяга на морала на МВР“, посочи още зам.-шефът на АБВ.

Вчера Петков заяви, че вицепремиерът е допуснала „фатална грешка” като е обявила, че ще направена проверка по случая с обирджията Ицо Полицая, който стреля по униформени и в крайна сметка беше неутрализиран от един от тях. Мнението на ексминистъра беше, че е трябвало служителят на реда да бъде награден и че случилото се деморализира него и колегите му.

„Имаме смъртен случай, трябва да се извърши проверка (…) Обадих се на директора на СДВР, за да поздрави участниците в тази операция”, каза Бъчварова, като допълни, че от известните към момента факти не вижда нарушения в действията на служителя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране