04.03.2022 | 21:25
Русия блокира Facebook
Роскомнадзор заяви, че е имало 26 случая на дискриминация срещу руски медии от социалната мрежа

Руският комуникационен регулатор заяви в петък, че е блокирал „Фейсбук“ (Facebook) като отговор на ограниченията на достъпа до руски медии на платформата, предаде Ройтерс.

Федералната служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и масовите медии (Роскомнадзор) заяви, че е имало 26 случая на дискриминация срещу руски медии от страна на Facebook от октомври 2020 г. насам, като достъпът е ограничен до поддържани от държавата канали като RT и информационната агенция РИА.

Агенция Ройтерс посочва, че на този етап няма коментар от страна на Meta Platforms. По-рано тази седмица компанията заяви, че е ограничила достъпа до RT и Sputnik в целия Европейски съюз и понижава в световен мащаб съдържанието от страниците на руските държавни издания в Facebook и акаунти в Instagram, както и публикации, съдържащи връзки към тези издания в Facebook.

Роскомнадзор частично ограничи достъпа до „Фейсбук“ на 25 февруари. По-рано през деня „Майкрософт“ (Microsoft) обяви решението си да спре продажбата на свои продукти и да предоставя услуги в Русия заради ситуацията в Украйна и в унисон със санкциите, наложени от Европейския съюз, СЩ и Великобритания.

Други големи технологични компании, включително „Епъл“ (Apple), „Найк“ (Nike) и „Дел текнолъджис“ (Dell Technologies), вече прекъснаха връзките си със страната, след като западните държави наложиха санкции срещу Москва след инвазията, припомня Ройтерс.

„Епъл“ заяви във вторник, 1 март, че спира всички продажби на продукти в Русия. „Дел текнолъджис“ обяви подобен ход миналата седмица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране