19.07.2019 | 0:01
Съдът оправда доктора, застрелял Жоро Плъха
Иван Димитров получи условна присъда за незаконен пистолет

Съдът в Пловдив оправда д-р Иван Димитров, който беше обвинен за убийството на рома Георги Джевизов – Плъха.

Димитров беше оправдан за убийството, но получи условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок, заради незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Пред съда днес докторът се призна за виновен и поиска по-лека присъда.

Преди почти година и половина д-р Димитров застреля и уби Джевизов – по прякор Плъха, след като циганинът нахлу в дома му да краде. Пред съда днес адвокатите на медика обясниха, че във фаталната нощ на 2 март 2018-а техният клиент действал в ситуация на неизбежна отбрана, а не на превишаване на пределите й, каквото е обвинението. Защитавал е живота си, тъй като Георги Джевизов – Плъха, който влязъл в гаража му да краде, го нападнал. Хвърлил по него нож и го улучил в крака, а с метална табела го ранил в ръката.

„Д-р Димитров му е извикал: „Стой, полиция, легни на земята“. Гръмнал е веднъж във въздуха. Едва след като е бил атакуван, е произвел изстрел към тялото на крадеца“, посочиха адвокатите на доктора. Те подчертаха, че Плъха е бил дрогиран с морфин. По тази причина и успял да избяга от имота и изминал голямо разстояние. Намерен е на следващия ден върху кола до областната управа.

„И капка съжаление няма у д-р Димитров. След стрелбата е извикал свой приятел и е започнал да търси домашната си котка Габриела“, заяви адвокат Красимир Елдъров, довереник на родителите на Плъха. По негово искане в залата бе донесена метална брадвичка, собственост на лекаря. Въоръжен с нея и пистолета си д-р Иван Димитров е издирвал крадеца по улиците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране