13.10.2015 | 20:27
Сайтчето на Борислав Цеков взе 270 000 лв. от бюджета за референдума
Фондацията собственик на "Хаштаг" е регистрирана на името на 23-годишната Милена Евгениева Борисова

Сайтчето “Хаштаг” продължава да събира рекордни суми от медийните пакети, които се отпускат от бюджета, на участниците в агитацията преди националния референдум. На заседанието на ЦИК вчера стана ясно, че още три инициативни комитета са готови да му платят близо 100 хил. лв., за да агитират срещу допитването за електронно гласуване.

Първият, представляван от Емил Иванов, е готов да похарчи 37 000 лв., вторият на Павла Цветкова – 31 290 лв., а третият на Ивайло Петров – 30 000 лв. От “Хаштаг” са пратили запитване до ЦИК дали комитетите имат достатъчно средства в медийните си пакети, за да покрият тези суми, и от органа отговориха утвърдително.

С новите заявки сумата, която ще се насочи към “Хаштаг”, вече набъбва на 267 000 лв. Онзи ден ЦИК одобри още един договор с “Хаштаг” – този път от Политическа партия “Бургас” за 19 200 лв., съобщи Клуб Z. Партията бе част от коалиция “Модерна България” на Борислав Цеков на предсрочните парламентарни вот през 2013 г. А миналия петък сайтът поиска ЦИК да одобри договори за около 140 000 лв. от други три инициативни комитета и две партии. З9 960 лв. от тях ще дойдат от комитет с председател Радослав Маринов. 35 100 лв. са на партия “Движение за европейска интеграция”.

Останалите три транша са от партии и комитети, които са с позиция “За” електронното гласуване. 30 900 лв. дава партията на бившия военен министър Николай Цонев “Нова алтернатива”, още 7200 лева – Социалистическа партия “Български път”, и още 30 360 лв. – един от четирите видински инициативни комитета с председател Борислава Стоянова. Справка в Търговския регистър показа, че фондацията собственик на “Хаштаг” е регистрирана на името на 23-годишната Милена Евгениева Борисова. Същата, вече с фамилия Кичашка, е съдружник с члена на УС на Института за модерна политика (ИМП) на Борислав Цеков – бивш депутат от НДСВ. В ръководството на ИМП е и съпругът на Кичашка – Петър Кичашки, който е кандидат за общински съветник от БСП в София. Във връзка със същия институт е и инициативният комитет на Радослав Маринов, който е член на Сдружение “Асоциация на младите юристи”, в което участва Цеков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране