24.03.2016 | 8:37
САЩ: Има опасност за автобуси, спиращи на х-л „Плиска“
Има сигнал, няма опасност, заяви главният секретар на МВР Георги Костов

Избягвайте хотел Плиска, има сигнал за възможна заплаха по една от бус линиите, минаващи през тази спирка. Това предупреждение получиха американските граждани в България от фейсбук профила на Държавния департамент на САЩ.

Страницата U.S. Department of State: Consular Affairs служи именно за това – предишното съобщение например информира американците в Брюксел за това, че в градът се провеждат антитерористични операции, а заплахата остава на най-високото четвърто ниво.

Пред бТВ по темата говори главният секретар на МВР Георги Костов. „В рамките на вчерашния и миналия ден, МВР отработи доста сигнали по тази тема. Един от сигналите е в този регион. Няма констатирана действителна заплаха за живота, здравето и сигурността на гражданите“, заяви той.

„Това е сигнал, който е недействителен, в момента сме взели мерки.  Не е редно, след като са недействителни тези сигнали, да стават обществено достояние. В района, който коментирате имате засилено полицейско присъствие. Но то е единствено, защото темата стана обществено значима заради преекспониране в медиите, а не заради нещо действително“, добави Костов пред Нова тв, видимо разгневен.

И потвърди, че са взети всички охранителни мерки. Сигналът пък не е дошъл от американското посолство. Костов добави, че в последните дни покрай атентатите в Брюксел има много интерес по темата и повече сигнали, но призова гражданите да продължават да подават такива. „Нека продължи тази бдителност“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране