08.03.2015 | 11:59
Сътрудничка на Бъчварова е арестувана за трафик на деца
Назначението на социоложката е нелепо и абсурдно, Цветанов ще лежи в затвора, убеден е Дачков
Явор Дачков

Назначението на Румяна Бъчварова е нелепо и абсурдно. Това заяви в предаването “Оригиналът” по TV7 журналистът Явор Дачков. По думите му в една нормална държава не може силовото министерство да се повери на човек без никакъв опит. А у нас освен всичко друго криминалният сектор и корупцията са много силни.

Що се касае до театралната визия на ситуацията – Борисов е проявил много силен политически инстинкт – кандидатурата на Бъчварова удовлетворява и двата лагера и едновременно с това поддържа статуквото.

По думите на Дачков по-честно е било Борисов сам да поеме министерството на вътрешните работи. И без това той призна, че сам разбира най-много. Освен това през последните 15-ина години МВР е под неговия контрол, допълни журналистът.

Това назначение би трябвало да извади две теми на преден план около г-жа Бъчварова. Нейна сътрудничка беше арестувана от ДАНС за трафик на деца. Дали е било по погрешка, или друго – не се разбра, но това е факт. Румяна Бъчварова направи и гаф, като заведе за ръка Мирослав Боршош в БНТ, който направи злополучен сериал.

Бъчварова трябва да знае, че не е достатъчно да държиш стил, да стоиш добре на екран и да говориш балансирано.

Според Дачков Цветанов става все по-изнервен. На него все още не му се вярва, че ще бъде жертва и че ще стане първият високопоставен политик, който ще отиде в затвора, макар и за малко. Аз не вярвам, че ще лежи 4 години. Но половин година – една е възможно, заяви гостът. Назначението на Бъчварова е удар по Цветанов. За него нещата тръгнаха надолу, когато преди години социологическа агенция каза, че изпреварва по рейтинг Борисов.
Цветанов заплаши премиера, като каза, че връзката между двамата е здрава, тъй като знаят много един за друг. Ако Цветанов наруши този договор, няма да бъде жив, затова няма да му се получи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране