03.06.2015 | 12:21
Сестрата на Кирил Добрев и синовете на Първанов купуват хотел
Сделката за перлата на Кюстендил - „Стримон спа”, е в ход, потвърдиха два независими източника

Най-луксозният спа хотел в Кюстендил – „Стримон спа”, до броени дни ще има нови собственици, пише „Струма”, като се позова на досегашния стопанин, бизнесменът Иван Лесев. Лесев, който държи хотела от 2009 година, потвърди, че има преговори за продажбата на хотела, но обеща подробности да бъдат оповестени след приключването им. Предупреждение, че ще имат нови собственици и вероятно и нови договори, са получили и работещите в луксозния хотел. Те са съобщили пред вестник „Струма”, че вече имат нова управителка от Благоевград, но все още не са се срещнали с нея.

Според коментари в бизнес-средите на областния център, купувачи на „Стримон спа” са сестрата на депутата от БСП Кирил Добрев- Марияна и синовете на Георги Първанов – Владимир и Ивайло. Прогнозите са Марияна Добрева да заеме и поста управител.

Социалистът Кирил Добрев и лидерът на АБВ Георги Първанов имат общ бизнес от години. В средите на столетницата не е тайна, че Марияна Добрева, дъщеря на починалия вътрешен министър от БСП Николай Добрев, е била секретарка на Първанов по време на неговите президентски мандати.

Марияна помага на двамата сина на лидера на АБВ да регистрират заедно фирмата си „Айви-СМ”, което е и първото тяхно бизнес-начинание. Въпреки капитала от едва 5100 лева дружеството има предмет на дейност продажба на софтуерни продукти, каквато е специалността на по-големия президентски син Владимир, както и консултантски и хотелиерски услуги.

По-малкият син на Първанов-Ивайло-е завършил УНСС и е регистриран като управител на фирмата в търговския регистър. В края на миналата седмица двама млади мъже са се представили в териториалната данъчна дирекция в Кюстендил като бъдещите собственици на „Стримон спа”, разкриха бирници от града.

Кюстендилският хотелски спа комплекс е любимо място за отмора на столичния елит и през почивните дни не остава празен. Паркингите са пълни със скъпи софийски автомобили, като причината е близостта до столицата и дискретността на служителите в хотела.

Не е без значение и близостта със съседна Македония и Сърбия, тъй като Кюстендил е град на две граници. След пускането на магистрала „Струма” от София до Кюстендил ще се стига за 45-50 минути, твърдят редовно пътуващи по маршрута.

Марияна Добрева е потвърдила пред „Струма”, че сделката за „Стримон спа” е в ход, но също обещава повече подробности след приключването й.

2 коментара

  1. Боже! каза:

    Леле.е.е, кога спечелиха толкова пари синчетата?? То, мезонети, то хотели..а?

  2. geograf каза:

    proverete pak kyde minava magistrala struma i kude e kustendil

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране