23.07.2015 | 12:22
Шефът на научния фонд, който уби свой приятел, носел имплант срещу алкохолизъм
Николай Христов бил в обтегнати отношения с минисътр Тодор Танев

Управителят на Фонд „Научни изследвания” към МОН Николай Христов, който уби Краси Илиев, е имал сериозен проблем с алкохола и е бил със специален имплант. Това разкри пред ТВ7 психоаналитикът Ивайло Петров, негов стар приятел и експерт в образователната система.

Николай Христов гръмнал в окото приятеля си от детинство, известен с прякора Професора. “Приятелският” изстрел дошъл след тридневен запой на Христов, който просто спрял да ходи на работа.

Запознати твърдят, че преди това е имал скандал с министъра на образованието Тодор Танев. Отлично информирани източници твърдят, че доверието от Николай Христов е било снето, което го е отчаяло.

“Николай Христов беше от Радикалдемократическата партия, беше и депутат заедно с Джеров. Даваше вид на уравновесен човек. (Говореше бавно и разсъдливо. Бил е три мандата депутат, участвал е в политически преговори, срещал се е с чуждестранни делегации. След 2001 г. пътищата ни се разделиха. Аз си работех в университета като преподавател, след като скъсах с политиката. Разбрах едва сега, че той е във фонд на МОН”, разказа Петров.

“Имал съм късмет да не се напивам с него. Не е бил агресивен, но е пиел доста. Излизал е с политици, пиели са. Не познавах жертвата”, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране