31.01.2018 | 12:38
Шефът на НСО подаде оставка, заминава дипломат зад граница
Още няма указ на президента Радев за освобождаването на Ангел Антонов

Директорът на Националната служба “Охрана” генерал Ангел Антонов е подал оставка във вторник вечерта в деловодството  на “Дондуков” 2. Все още няма издаден указ на държавния глава, с който Антонов да бъде освободен от поста. Въпросът се разисква на заседанието на минстрите днес.

Информации за смяна на генерала се появи преди седмица, но тогава от президентската администрация я отрекоха. Според източници на Канал 3 Антонов е забавил рапорта си, защото се е надявал да замине посланик зад граница. Затова и слухът от миналата седмица за оставката му е бил верен по същество, но все още целият процес е бил недовършен. Ще продължи да изпълнява служебните си задължения като ръководител на службата до момента на издаване на указ, уточниха още от НСО.

Мотивите са преминаване на друга работа – на дипломатическа служба, обясниха от пресцентъра на НСО. Антонов ще изчака да завърши проверката на службата от Военно-окръжната прокуратура, потвърдиха оттам.

Шефът на НСО бил обиден на някои медии за писанията с клевети срещу него, не скриха от обкръжението му. Възможно е той да остане на поста си още поне месец, докато завърши проверката и докато бъде издаден указът, а и готово – назначението му зад граница.

Според сигнали на служители на НСО до Военната прокуратура ловни излети на Антонов били маскирани като командировки. Той е ловувал в ловното стопанство “Кричим”. През 2017 година НСО беше замесено в скандал относно джиповете на държавните горски стопанства. Антонов има дългогодишна кариера в МВР. Той получи поста по предложение на правителството през 2014 г. и беше назначен с указ на Росен Плевнелиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране