08.10.2022 | 12:35
Шофьор камикадзе взривил Кримския мост
Атентатът планиран така, че камионът да се взриви точно, когато по моста минава влак с гориво

Шофьор камикадзе най-вероятно е предизвикал взрива на Кримския мост. Това намекна роденият в украинския град Суми военен анализатор Юрий Подоляк.

„Станаха ясни всички обстоятелства от взрива на Кримския мост след публикуването на видео от камерите за наблюдение. Експлозията на товарен автомобил, натъпкан с нещо много, много силно, става точно в момента, когато наблизо минава железопътен влак с гориво. Това е атентатор самоубиец или просто случаен човек, ще покаже разследването. И двата варианта са възможни“, пише той в своя Телеграм канал.

„Срутиха се няколко участъка на една от лентите на автомобилния мост. Необходимо е  проучване, след което ще се вземе решение за експлоатацията му. След изтегляние на влаковата композиция и прегледа на мостовата конструкция ще стане ясна възможността за експлоатация на железопътния път. Но във всеки случай един клон от него ще работи, което означава, че това няма да се отрази особено на снабдяването на армията. Но ще има проблеми с логистиката за Крим“, коментира блогърът.

Той намеква, че е възможно влаковете и по двете линии да започнат да се движат след няколко дни.

Междувременно стана известно, че пожарът на Кримския мост най-после е потушен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране