30.05.2015 | 0:02
Шок след самоубийството на Мартин Кръстев
Почивай в мир, Марти!

Приятели, колеги и близки на журналиста Мартин Кръстев са в шок след новината за неговата смърт. Тялото му беше открито на 27 май, сряда, в горичката на столичния квартал  Горна Баня.

Криминалистите предполагат, че Кръстев сам е сложил край на живота си. Вчера негови близки са разпознали тялото. По него няма следи от насилие, не е бил с документи за самоличност и не е оставил предсмъртно писмо.

Когато 53-годишният Мартин Кръстев не се прибрал вечерта, близките му направили безуспешни опити да се свържат с него. Притеснени, те потърсили помощ в столичното Първо районно. Споделили, че той не е казал да има неотложни задачи в провинцията, а телефонът му бил изключен.

В четвъртък МВР го обяви за издирване и разпространи снимката му, като съобщи с какви дрехи е бил за последно. Вчера след разпознаването на тялото издирването бе прекратено.

Кръстев беше известен криминален журналист и работи в едни от най-авторитетните български издания – „Стандарт”, „24 часа”, „Монитор”, КЕШ и „Класа”. Допреди няколко месеца той беше и управител на Академичното издателство на БАН. В последните няколко дни от живота си е разработвал проект, свързан със сайт за националната сигурност.

Ден преди да посегне на живота си той е разговарял с приятели и изглеждал спокоен, дори се уговорили да се срещнат на кафе. Бил весел, по нищо не личало да има намерение да посяга на живота си.

Почивай в мир, Марти!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране