12.12.2016 | 21:06
Щангистите се върнаха с 13 медала от Израел
Родните тежкоатлети заслужиха по 6 златни и сребърни отличия и 1 бронзово

Щангистите на България се завърнаха с общо 13 медала в двубоя и отделните упражнения от европейското за юноши и девойки до 20 и до 23 г. в Ейлат, Израел. Родните тежкоатлети заслужиха по 6 златни и сребърни отличия и 1 бронзово. В последния ден от първенството при по-големите шампион стана Васил Господинов (105 кг).

Асеновградчанинът бе пети след изхвърлянето със 168 кг, но в изтласкването се справи с 216 кг, за да триумфира с 384 кг. Толкова събра и Марчел Гуйдя (Рус), който обаче бе по-тежък с 3 кг и остана със сребро.

В израелския курорт злато в двубоя взе още Стилян Гроздев (62), а със сребро се окичиха Даниела Пандова (48) и Златко Минчев (69). Общо за тази година младите български щангисти спечелиха 49 медала от европейски първенства.

“Отново благодаря на колегите за работата по центровете и по-специално в Търговище, Русе, Варна, Кнежа, Сливен, Добрич, Пловдив, Бургас, Сопот, Хасково… Имаме много добри състезатели, сега следва внимателно да ги развиваме и надграждаме при подхода им към мъжете и жените”, заяви старши треньорът Иван Иванов, олимпийски шампион от Барселона 1992.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране