25.10.2015 | 23:31
Сидеров отново в атака на НАТФИЗ, полицаи го изхвърлиха от сградата
Напрежението на мястото расте

В изборната нощ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отново отиде в НАТФИЗ и се наложи полицията да го изведе от сградата със сила.

Напрежението ескалира. На мястото бяха изпратени множество полицаи, пристигна и МВР шефът Румяна Бъчварова, както и главният секретар на МВР Георги Костов.

Около НАТФИЗ служители на реда направиха плътен кордон. Сидеров беше отведен към улицата в посока Народния театър.

Взели сме мерки, няма да има повече провокативни ситуации, увери събралите се студенти Бъчварова. Те междувременно скандираха: Дайте го насам.

Призовавам хората да си тръгнат от тук, за да можем да си свършим работата, каза още министърът на вътрешните работи.

По-рано студенти скандираха в сградата на академията и настояваха Сидеров да я напусне. На място беше и ректорът на учебното заведение проф. Любомир Халачев.

реди две вечери лидерът на „Атака“ отново влезе в университета. Според учащите тогава депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов „във видимо неадекватно състояние” са нахълтали в НАТФИЗ, придружавани от екип на партийната телевизия и 15 телохранители. Разпитвали са студентите за лице, което според тях учи в академията.

По този случай се води разследване срещу неизвестен извършител и е за хулиганство и принуда, тъй като студентка е заявила, че й е отнет мобилния телефон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране