23.11.2018 | 0:01
Сидеров пак сърдит, вълнува се от евроизборите
Националистът заяви, че не е гласувал за наследничката на Валери Симеонов по лични причини

Волен Сидеров отново бе сърдит при влизането си в парламента. Този път обаче се спря и брифира журналистите за кратко. Отрече обвиненията, че се цепи от коалицията на Патриотите, но пък обяви, че най-много се вълнува от предстоящите евроизбори. Той нямал никакви желания да води листи, искал обаче да гарантира добро представяне на Патриотите на вота.

Припомняме, че вчера, след като “Атака” отказа да подкрепи новия вицепремиер Марияна Николова в пленарна зала, тръгна слух, че Сидеров е обиден, защото не получил подкрепа за водач на листите за евровота.

Националистът заяви, че не е гласувал за наследничката на Валери Симеонов по лични причини: “Не познавам тази жена. Не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага. Само заради това”.
Попитан защо вчера при гласуването е изтеглил и депутатите от “Атака“, Сидеров посочи: “Те не са кукли на конци. Всеки решава сам”.

Неговата партия жертвала себе си, за да има сега най-малко депутати. Но спасихме да има управление на България, описа саможертвата си Сидеров. После се скара на медиите. Не знам дали си давате сметка, че моето желание да направим патриотичното обединение доведе до това да има управляваща коалиция. Този принос не може да бъде заличен със сюжета “патриотите нещо се карат”, отсече националистът.

Той разкри, че по време на коалиционния съвет е настоявал вицепремиерското място, освободено от Валери Симеонов, да остане празно известно време. Партньорите му обаче не се съгласили. Сидеров категорично отрече още да е настоявал да води евролистата на Обединените патриоти, каквито информации се появиха отпреди ден. Единственият въпрос, който съм поставял, е бил – ще бъдем ли заедно на изборите, който е много логичен въпрос. Той ме интересува наистина, защото без нашия общ успех с ГЕРБ, който да бъде по-добър от този на БСП и ДПС, отиваме на предсрочни избори. Мисля, че това вече всяко дете от първи до четвърти клас го разбира – проста аритметика, анализира ситуацията Сидеров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране