19.04.2016 | 0:01
Сикаджията Киро Принца застреля готвача си след запой
Редовно биел приятеля си Кольо, който въртял заведението му. Кулинарят бил най-верният му човек.

Бившият сикаджия Киро Принца застреля готвача на ресторанта си в Несебър след пиянски скандал. Драматичната случка, която прати в ареста сочения за доста силен в близкото минало бизнесмен, се разиграла малко преди полунощ в неделя. Жертвата и убиецът били приятели. Готвачът Никола Колев обаче и друг път е бил бит от шефа си, разказват несебърлии.

Кирил Т. е застрелял приятеля си почти от упор след солидна почерпка в ресторант „Принц Кирил“ в Стария град. По непотвърдена информация го е уцелил в областта на гърдите. Оръжието е законно притежаваният пистолет на бизнесмена. Проверява се и версията за неволен изстрел.

В неделя следобед Кирил Принца, познат още като Дългия, пристигнал в хотел-ресторанта си в морския курорт. Извикал готвача си Кольо, който бил негов служител дълги години. Вместо да стегнат мястото за туристическия сезон, двамата седнали да пият още следобед. Компания им правел бившият президент на футболен отбор „Несебър“ Пламен Копчев. Между чашките играли табла.

Малко преди полунощ, вероятно след скандал, Кирил отишъл до колата си и извадил оттам пистолет. Гръмнал Кольо на масата, на която пиели пред ресторанта. До късно вчера следите от кръв на убития кулинар още се виждаха пред заведението. 63-годишният готвач е от близкото село Кошарица. Семеен е и оставя двама сина.

„Беше най-верният човек на Киро Дългия. Работеха заедно от години“, казват местните. Кольо се преместил на квартира в Несебър и целият му живот бил свързан със заведението. Едновременно бил готвач, камериер, управител, изпълнявал всички длъжности, разказаха местни жители.

Въпреки топлата им връзка обаче Кольо често понасял избухливия характер на шефа си. Бившият сикаджия не си поплювал и на няколко пъти го пребивал. Жертвата споделяла, че го е страх от гнева на Принца.

„Плащаше му добре, заради което Кольо го уважаваше. Киро обаче се държеше с него отвратително. Миналата година го преби два или три пъти, все за глупости. Не си сдържаше нервите. Въпреки това Кольо му бе един от най-близките. Той му въртеше целия бизнес с ресторанта“, казаха още бивши колеги на жертвата.

В родната му Кошарица останаха потресени от кървавата драма. Според приятели на Кольо той бил скромен и тих човек и не давал поводи за скандали. „Кирил редовно го тормозеше, смяташе го своя собственост. Той седеше заради парите. А и си обичаше работата“, казват и неговите съселяни, които обаче не могат да повярват, че Киро Принца е стигнал толкова далеч. Едва ли става дума за пари, каквато версия вече плъзна из града. Кольо го беше страх от него, а и не би посегнал, казват местните.

„Установено е, че смъртта е настъпила след употреба на огнестрелно оръжие“, съобщиха от бургаската прокуратура. Оттам обаче не уточниха дали проверяват и версията за неволен изстрел по непредпазливост.
За 24 часа бяха задържани Принца и свидетеля на инцидента Пламен Копчев. Експертизи ще доказват кой от двамата е стрелял. Според източници от разследването обаче няма съмнение, че това е именно Киро Дългия. От бургаската полиция допълниха, че се правят и алкохолни проби на жертвата и стрелеца.

В късния следобед вчера Кирил Дългия беше привлечен като обвиняем за убийството на Никола Колев.

„А дали е било нарочно – най-вероятно показанията на Копчев ще са важни, за да се установи дали става дума за предумишлено или непредумишлено убийство“, обясниха оттам. Футболният президент е приятел и на убития готвач, и на шефа му. От това зависи и какво обвинение ще получи сикаджията Киро Принца. Дано не замажат историята, защото вече чухме, че е станало без Дългия да иска. Да видим дали мутрите ще пуснат връзки или истината ще излезе наяве, коментират близки на убития главен готвач.

Мистериозният бизнесмен близък до Маргина, въртял ДДС схеми

Паметливи припомнят, че 60-годишният Кирил Т. въобще не е случаен човек. От столичния квартал Горна баня е и в крими средите е известен с прякора Киро Дългия, а по-късно и с Кирил Принца.

„Беше силен в редиците на СИК преди години. В близки отношения е с Маргините, с които работеше отблизо. Неведнъж сме го засичали както в тяхна компания, така и в заведения на техни приближени“, разказват в Несебър.
От години обаче Принца се потопил в легалния бизнес и не напомнял за себе си в крими средите. Прекарвал по-голямата част от времето си в Несебър, където бил първият му хотел-ресторант. От една страна, за да наблюдава бизнеса, от друга – за да си осигури спокойствие.

Заведението „Принц Кирил“ е едно от известните в Стария град и от години там са забелязвани известни и не чак толкова известни фигури от сенчестия бизнес. Ресторантът често приютявал големи сбирки, а поканените на тях се чувствали сигурни, че разговорите им няма да бъдат подслушвани, а домакинът им ще бъде дискретен.

Запознати припомнят, че по време на най-интензивните си контакти с Маргините Кирил Дългия е въртял фирма за камиони. Дали е съвпадение транспортният му бизнес с подозренията, че Маргините се занимават с дрога, питат се в полицейските среди. Според други източници бизнесът на Дългия включвал и ДДС измами. А легалната част – занимавал се с търговия с бяла техника.

Въпреки опита на Принца да не привлича вниманието на службите, в Несебър контактите му не са тайна. Всички го свързват с мутренските времена, когато на гости в хотела му често идвали видни представители на ъндърграунда. Избухлив, своенравен и заядлив – така описват местните бившият близък на Маргините.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране