05.09.2017 | 0:01
Симеонов пак изригна: “Слънчев бряг” АД да бъде ликвидиран
Дружеството е лишено от смисъл и генерира само корупция, заяви Симеонов

Акционерното дружество “Слънчев бряг” трябва да бъде ликвидирано или инфраструктурата да се прехвърли към Община Несебър. Дружеството е лишено от смисъл и генерира само корупция. Това заяви на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Според него дружеството не генерира практически почти никакви печалби.
“То е гнездо и условие за мащабна корупция. Там са дейности, които водят до десетки, стотици хиляди приходи, държавата не може да събере по едни жалки стотина, двеста лева. Това дружество всъщност узаконява и преместваемите обекти, това е дружество, което узаконява ония уродливи бар кролове. Дружеството отказа да изпълни моето разпореждане за прекратяването и за отмяната на договорите с тези бар кролове с туроператорските фирми”, каза Симеонов.

“Всички преместваеми обекти в курорта Слънчев бряг трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси. По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони. Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, защото не само “Слънчев бряг”, а и “Златни пясъци” са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари”, допълни Валери Симеонов.

През последния месец вицепремиерът започна война срещу заведения в курорта. Той лично с полиция, НАП и служители на регионалния инспекторат направи инспекции в дискотеки в курорта и нареди да се спре силната музика и да се изземе техниката.

Курортът Слънчев бряг бе приватизиран в края на миналия век. За целта бе създадено специално дружество “Слънчев бряг” АД, в което влизаха парите от приватизираните хотели в курорта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране