20.02.2018 | 0:01
Симеонов ще търгува с оставката на Ангелкова
На следващите избори НФСБ може да се яви самостоятелно заради "натрупани напрежения от месеци" в коалицията

След многократните остри атаки срещу министъра на туризма Николина Ангелкова, че говори “глупотевини” и отдава плажове на мутри, ресорният вицепремиер Валери Симеонов най-накрая заговори и за оставката й. Лидерът на НФСБ обмисля да постави въпроса пред “Атака” и ВМРО на предстоящия тази седмица Коалиционен съвет на “Обединени патриоти”.

До искане на оставката й обаче щяло да се стигне, ако ГЕРБ откажат да подкрепят в парламента подготвените от ОП промени в редица закони за черноморските курорти. “Може би ще трябва по-внимателно да обсъдим този въпрос с оставката, тъй като едни разминавания не винаги предопределят оставка. Не е задължително това да се случи”, каза витиевато вицепремиерът.

Стана ясно, че патриотите ще преговарят с ГЕРБ за преместваемите обекти и за концесиите. Трябвало да уточнят как ще се гласува в Народното събрание, тъй като имало разминаване. “Все въпроси, които трябва да бъдат уредени. Ще се опитаме да постигнем единомислие, но ако няма такова, една от политическите форми за търсене на решение е оставката”, обобщи вицепремиерът.

Симеонов намекна, че на следващите избори НФСБ може да се яви самостоятелно заради “натрупани напрежения от месеци” в коалицията. Те не били толкова в идеен план, но той е недоволен, че ситуацията в момента била “изцяло в полза на ВМРО от гледна точка на тяхното хиперактивно и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер”. Симеонов обвини Красимир Каракачанов, че представял постижения на “Обединени патриоти” като постижения на ВМРО.

1 коментар

  1. Пенсионер каза:

    Дали ще хвърляме пари от терасите, или ще чакаме пенсии от Спасителния фронт е едно и също. Да видим кой ще им гласува.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране