24.03.2019 | 23:04
Симеонов за Борисов: Готов е да хвърли в бездната всеки, само и само да продължи да се кандилка отгоре на властта
Бившият вицепремиер нарече историята с апартаментите ‘просташки лов на вещици’, а Цачева – ‘един от най-почтените политици’. Според него обществото просто било превъртяло

Няма абсолютно никакво основание за оставката на Цецка Цачева. Специално тя е един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици, заяви лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов пред агенция “Фокус”.

Цачева подаде оставката си вчера. Тя бе приета от премиера Бойко Борисов, а причината бе скандалът с апартаментите, купени от хора във властта, основният от които – вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

“Въобще не мога да повярвам, че през 2019 г. може да се извършва такъв просташки лов на вещици, който ми напомня в исторически план връщане във времето веднага след 9 септември, когато без вина и с вина са изтрепвани хиляди хора само с обвинението, че са били чорбаджии. Няма абсолютно никакво основание! Всяка имотна сделка е въпрос на договаряне между двете страни и когато няма нарушение на закона, не знам кой с какви мръсни ботуши ще гази в личния живот на хората. Специално Цецка Цачева е един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици – човек, за който повече от 10 години никой не можа един черен косъм да намери в биографията му“, коментира Симеонов.

„Сега изведнъж да я изкарат виновна. Защо? Защото си е купила апартамент на договорена цена, платила си е парите, не е ограбила никого, не е извършила сделката в резултат на някакви корупционни облекчения към фирмата. Чисто просто си е продала имотите в Плевен, за да си купи апартамент и те ще ѝ дъвчат кокалите, и Борисов ще ѝ иска оставката! Това общество вече просто превъртя“, заяви Симеонов и посочи, че няма оставка, без да я е поискал Борисов.

Не знам как тази партия съществува с такъв лидер, който е готов да хвърли всеки в бездната, само и само да продължи да се кандилка отгоре на властта. За съжаление обаче, в политиката не е достатъчно само да се кандилкаш, да се балансираш отгоре на властта, а да вършиш някаква работа. Какво прави той? В момента предателски мълчи и не защитава хората, които му вършат най-много работа“, каза още Валери Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране