04.05.2024 | 13:33
Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова
Наследникът на великия актьор се изявява пред българска публика за 60 лева, примата иска по 600 за концерт в лозята

Синът на великия комик Чарли Чаплин – Юджийн Чаплин, пристига в България през юни, за да представи лично концерт-спектакъла CHAPLIN Pianissimo в София, Пловдив и Варна. Билетите са пуснати в продажба. Започват от 60 лева за пропуск и стигат до 150 за ВИП места, пише Ретро.

4 пъти по-скъпо обаче излиза билет за новия бутиков концерт на Лили Иванова насред лозовите масиви на известна винарска изба в Родопите, който ще се проведе на 12 юли. Организаторите обявиха, че пред сцената ще има само 336 места, като те са разделени в две ценови категории. За билет от 350 лв. + 150 лв. куверт са налични 252 места, а с по-скъпия куверт от 450 лв. + 150 лв. са само 84 места, разположени на първите редове пред звездата. Официалната вечеря ще включва 4-степенно меню, но в куверта не са включени алкохол и напитки. При разпродажба на всички места приходите ще бъдат 176 400 лв. В комплекса има и хотелска част, но нейното ограничение е до 70 човека, а резервации се приемат за минимум две нощувки. По 600 лв. бяха и най-скъпите билети за концерта на Лили в Народния театър на 20 май, които обаче отдавна свършиха.

В същото време Юджийн Чаплин, който е световноизвестен, ще се изявява пред българска публика за далеч по-скромен хонорар. Той е петото дете на Чарли Чаплин и съпругата му Уна О’Нийл. Ражда се през 1953 г., когато от този свят си отива именитият му дядо – американският драматург и писател Юджийн О’Нийл, носител на Нобелова награда за литература и четири награди „Пулицър“.

Съвсем естествено новороденото момченце е кръстено на прочутия си дядо. Животът на Юджийн в артистичното семейство Чаплин го оформя като личност с много интереси. Той се пробва като актьор, работи в театър, а след това навлиза в музикалния бизнес, като участва в записите на Дейвид Боуи, „Ролинг Стоунс“ и „Куин“ в прочутото студио в Монтрьо. Преди години създава документален филм за баща си и музикален спектакъл CHAPLIN Pianissimo, с който пристига у нас – на 10 юни в зала „България“ в София, на 12 юни в Античния театър в Пловдив и на 15 юни във Фестивалния комплекс във Варна в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“.

„Мисля, че това е най-добрият начин да се запознаеш с Чарли Чаплин, да усетиш неговата чувствителност. Баща ми е създал забележителна филмова музика. Сега, когато обикаляме света с този спектакъл, усещам как хората вече го възприемат не само като актьор чрез филмите, но и чрез музиката, която е написал. Много вълнуващо преживяване. Радвам се, че и българската публика ще стане част от голямото семейство на Чаплин през юни с концерт-спектакъла CHAPLIN Pianissimo и ще може да чуе в оригинал музиката от филми като „Светлините на града“, „Треска за злато“, „Хлапето“. Нямам търпение да се срещна с публиката в София, Пловдив и Варна“, казва Юджийн.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране