23.12.2016 | 14:42
Синдиците на КТБ събрали едва 4.5% от авоарите й за 3.9 мрд. лв.
Към момента са образували 676 заповедни, установителии, отменителни, изпълнителни и други производства

Синдиците на фалиралата “Корпоративна търговска банка” (КТБ) са събрали само малко над 4.5 процента от изчезналите 3.9 млрд. лв. преди обявяването на несъстоятелността на финансовата институция. Това става ясно от отговор на синдиците на КТБ (н) на в ъпрос на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, публикуван на сайта на парламента.

Според представената от синдиците справка, от 22 април 2014, когато съдът реши да открие производството по несъстоятелност срещу КТБ, до 20 декември 2016 г. са събрани 176.673 млн. лв.

Синдиците посочват, че към момента са образували 676 заповедни, установителии, отменителни, изпълнителни и други производства,за връщане на получено имущество с произход от банката, както и на производства по несъстоятелност срещу юридически лица (кредитополучателн. солидарни длъжници и др., в т.ч. и срещу трети лица).

Срещу физически лица -длъжници иа банката, са образувани над 198 производства за събиране на борчовете им. Предявени са и искове срещу бивши администратори на КТБ (н.) за присъждане иа обезщетение за причинени вреди на банката. Висящи са 88 съдебни дела по подадени от кредитори на банката възражения срещу приети и неириети от синдика вземания, посочва се в отговора до Атанасова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране