12.11.2016 | 0:01
Скачач във вода изгърмя с марихуана
Той е бил санкциониран за 4 години от Българската федерация плувни спортове

Националът по скокове във вода Богомил Койнашки е дал положителна проба за марихуана. Издънката е станала по време на държавния шампионат на столичния басейн „Диана” на 27 юли тази година. Койнашки е бил санкциониран за 4 години от Българската федерация плувни спортове, но за самото решение съобщава сайтът на ФИНА и сочи, че наказанието тече от 20 октомври. Койнашки е дал положителна проба за carboxy-THC – остатъчно вещество на канабиноидите, което се получава след пушене на марихуана.

„Как да коментирам подобна ситуация. В шок съм. Дори не бих искал да коментирам, защото нямам нищо общо. А и Богомил се беше отказал така или иначе. Момчето си е било на купон. Пушило си е марихуана. За мен това е затворена страница. Подходи доста лековато с всичко. Признал си е пред антидопинговата комисия”, коментира за BGswim.com неговият вече бивш треньор Георги Чобанов.

„Това си е негова вина. Да си носи последствията. Все пак е на 19 години. Голям е и знае много добре как стоят нещата. Не мога да се правя на детектив и да следя постоянно състезателите си”, допълни треньорът на Витоша Дайвинг, където се състезаваше Койнашки.

На І Европейски олимпийски игри в Баку 2015 Койнашки и партньорът му Димитър Исаев записаха голям успех, като се класираха на 6-о място в синхронните изпълнения от 3-метров трамплин. Той е многократен републикански и балкански шампион и носител на отличия от международни турнири. Самият Исаев вече приключи със спорта, за да наблегне върху образованието си в областта на IT анализи и бизнес стратегии.

Койнашки заяви пред BGswim.com, че съжалява за гафа и поднася извиненията си на всички в спорта си, на БФПС, приятелите и близките. ”Ще кажа същото, което казах и пред антидопинговата комисия и пред федерацията – съжалявам и оценявам допуснатата грешка. Взел съм си поуките. Осъзнавам посланието, което дадох на младите и останалите състезатели и спортисти. Злепоставих българските скокове във вода, злепоставих спорта си. Злепоставих и треньора си Георги Чобанов. Навредих на репутацията на скоковете във вода. Сега ще направя всичко възможно, за да върна доверието. Ще се стремя да привлека повече почитатели на този красив спорт, който е престижен по света, но у нас е слабо популярен”, заяви Койнашки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране