06.08.2016 | 7:04
Скандал! Фирма на пиара на Кунева е прибрала 20 бона за българското председателство на ЕС
Мирослав Иванов е прехвърлил компанията на сестра си
Мирослав Иванов. Снимка: Туитър

Фирма на пиара на вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева е получила 20 000 лв. за изработване на концепция за българското председателство на ЕС. Без търг на „Пи ар клуб“ ООД на Мирослав Иванов е възложена изработката на тема/визия на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“, научи МИГNews.info.

Тази фирма е създадена в края на 2013 г. от Мирослав Иванов, бивш съветник на скандалния земеделски министър Мирослав Найденов, а понастоящем – PR на Меглена Кунева. През април 2015 г. той прехвърля фирмата на сестра си – Гергана Иванова. Пълномощник на дружеството пред Агенцията по вписванията е Юлиан Пекунов, който работи в „Лукойл“.

Мирослав Иванов е служител на „прочутата“ измислена пиарка Диана Дамянова, повече известна като „Кака Диди“. Дълги години тя се води пиар на „Лукойл“ и самата тя се легендира като специалистка по „кризисен пиар“. Редовно обаче предизвика криза с комуникацията с медиите заради неадекватното си поведение и неистовото желание журналистите за пишат само „хубави неща“ за клиентите й, от които тя прибира десетки хиляди месечно уж за да ги прислужва.

Оказва се, че кака Диди е поела пиара на министерствата на икономиката, на културата, на земеделието и на образованието. Скандалите с източването на ведомствата чрез измислени договори за пиар и реклама във въпросните ведоства тепърва предстоят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране