02.03.2024 | 13:59
Скандал! Гей ще прави партия „Стефан Данаилов“
Създател на организацията ще е музикантът Ицо Петрофф, близките на Ламбо бесни на идеята

Див скандал се заформя около името на легендата Стефан Данаилов. Артистът и известен гей Ицо Петрофф иска да направи партия с такова име. В същото време Ирен Кривошиева и синът на Ламбо – Владимир, са категорично против и се заканват да съдят музиканта, че това е позор и Стефан Данаилов никога не би се съгласил с подобно нещо.

Идеята на Ицо Петрофф е да направи партия, в която да членуват актьори, музиканти и всякакви артисти. Те ще се борят за развитие на културата у нас, както и страната ни да настигне останалите държави в Европейския съюз. Самият Петрофф се гласи да остане в сянка и в организацията, която скоро предстои да регистрира със свои дългогодишни колеги и приятели.

„Аз ще бъда почетен лидер, защото предпочитам да се занимавам с творчество, с музика, а не с административни и бюрократични проблеми“, каза Петрофф  пред „България днес“.  Той разказа, че председател на партията ще бъде неговият авер, известният китарист и фронтмен на бандата „Мистър БГ бенд“ Цветелин Стефанов.

„Цвети обаче е за месец в Кипър, където живее майка му. Ще свирят на пролетните балове. Но когато се върне, веднага свикваме учредителната сбирка“, поясни бившият синдикалист.

Тарторът на групата „Татко Кристофър“ разкри и защо точно Стефанов ще води „бащината дружина“ от артисти, певци и музиканти в политиката, обединени под логото „Стефан Данаилов“.

„Цвети е свирил няколко години в Пловдивския театър, когато Стефан Данаилов е играл там. И много му се възхищаваше. Двамата дори се бяха сближили. Твърдеше, че Стефан Данаилов за него е най-работоспособният актьор в цялото съсловие и човек, който винаги държи на думата си. „Дават му текст, той цяла нощ може да не спи, но на сутринта е готов! Невероятен талант и професионалист!“, хвалеше го Цвети“, спомня си Ицо Петрофф. Самият той е пял на няколко пъти заедно с Ламбо песни на маестро Найден Андреев в неговото студио в БНР. „Имахме си приказката. Много се разбирахме“, сподели един от основателите на „Подкрепа“.

Бъдещият партиен водач обаче не спести описанието на пречките пред „отците основатели“ на ПП „Стефан Данаилов“.

„На първо място, финансирането. Регистрацията на партия изисква немалко средства. Освен това трябва да се съберат на едно място 270 души. Необходима е подходяща зала. Също пари“, пресмята 71-годишният рокаджия.

На въпроса не се ли свързва името на Ламбо преди всичко с БСП, Петрофф контрира, че „Стефан беше широко скроен човек. Помагал е на страшно много хора, не само с леви убеждения“.

„Нашата партия ще бъде центристка и демократична. Убеден съм, че Стефан не би имал нищо против нашите цели“, смята почетният председател на БГ Рок общество.

Рамо на новото политическо формирование давала организацията „Мемори фор ю“, която, твърди Петрофф, първоначално е щяла да се нарича „Георги Парцалев“, но се наложило да се откажат от това название.

В партията щял със сигурност да членува Влади Въргала, издаде Ицо Петрофф. „Говорихме по телефона и той ми каза: „Ице, само така!“. И го каза искрено, защото и на него не му е лесно материално в момента. Оставиха го без ангажименти. Разчита на пенсията на майка си, на помощта на сина си. А той е голям, невероятен актьор!“, негодува рок ветеранът.

Петрофф не смята, че близките и наследниците на Стефан Данаилов няма да дадат разрешение да използват името на легендата на родната сцена и кино за „знаме“ на бъдещата организация. „Аз обаче поисках да попитам какво мисли неговата племенница Росица Обрешкова. Разбрах обаче, че е в чужбина. Като се върне, обезателно ще разговарям с нея“, поясни Ицо. „В крайна сметка обаче, дори и да не получим разрешение, името на Стефан Данаилов е символ за всички българи и никой няма монопол върху него!“, категоричен е музикантът.

Ирен Кривошиева: Ще ги спукаме с Влади в съда!

Актрисата Ирен Кривошиева, майка на единствения син на Стефан Данаилов – Владимир, лекар в Америка, е възмутена не на шега от „присвояването“ според нея на името на Ламбо от „шепа скандални личности“. Тя уточни, че наследникът й е делегирал всички права на нея, включително да прави изказвания от негово име.

„Ще ги спукаме с Влади в съда! Така ще ги раздрусаме, че няма да знаят на кой свят се намират!“, закани се Кривошиева. „Това ще бъде пълен позор – да използват името на Стефан Данаилов за партия! Той никога не би се навил, ако беше жив, някакъв политически проект да носи неговото име. Ако такова нещо се случи, ще има съд!“, зарече се звездата от „Хотел „Централ“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране