23.06.2017 | 23:02
Скандал! Московски се премести в града на Борисов, построи си къща на улица „Лале“
Собственик на имота е Маринела Тодорова, с която той живее на семейни начала

Министърът на транспорта Ивайло Московски, жената, с която живее на семейни начала и двете им деца вече живеят в Банкя. Семейството си построи собствена къща в града на премиера Бойко Борисов.

Къщата се намира на улица „Лале“ 1, недалеч от дома на лидера на ГЕРБ. Собственик на имота е половинката на министъра Маринела Тодорова.

На 7 юли 2014 г. тя подава заявление за строеж в Общината. Разрешението за строеж е издадено от главния архитект на Район „Банкя“ Петър Стрясков на 20 август 2014 година. Проектът е за еднофамилна жилищна сграда със застроена площ от 220 квадрата и реална застроена площ от 523,50 квадрата.

Маринела Тодорова е платила такса в размер на 5 150 лева. Строителството на имота очевидно е било бързо и безпроблемно, защото само година по-късно директорът на Дирекция „Общински строителен контрол“ в Столична община архитект Влади Калинов е издал удостоверение за въвеждане в експлоатация на къщата.

Позовавайки се на окончателния доклад на строителния надзор в лицето на фирмата „Строителен стандарт“ ЕООД на Емил Георгиев Тодоров, Влади Калинов разрешава пускането на имота в експлоатация. Къщата е заснета и нанесена на кадастралната карта на София, става ясно още от документите на Столична община.

Къщата на семейството на Ивайло Московски има и газова инсталация. Маринела Тодорова е от Плевен, както и Ивайло Московски. Двамата са заедно още от гимназията. Имат деца, живеят заедно, но никога не са сключвали граждански брак. Адресната регистрация на министерската половинка в София е на улица „Попова шапка“43.

Данните от Търговския регистър показват, че Маринела Сталинова Тодорова е собственик, управител или представител на множество фирми. Била е собственик на ликвидираната „БГ НИТ“ ЕООД, представител на заличената “Феста Уайн кампани“ ЕАД, “ПИ ЕС АЙ 2009” АД. Името й фигурира в Съвета на директорите на обявената в несъстоятелност „Страгите“ АД и като съдружник в “ТИ ЕМ ДИ” ООД. В момента единствената действаща фирма е „Торино кафе“, на която Маринела Тодорова е едноличен собственик.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране