07.06.2015 | 12:35
Скандал с паметника на цар Самуил – очите му светели
Авторът на паметника Александър Хайтов на нож със зам.-кмета на общината Тодор Чобанов

Зам.-кметът на София по културата Тодор Чобанов и Александър Хайтов – автор на паметника на цар Самуил, който ще бъде открит утре в центъра на София, влязоха в спор на живо в “Нова телевизия”. Докато в ателието на Хайтов в “Бакърена фабрика” се подготвяше изнасянето на паметника към центъра, той разговаряше по телефона с Чобанов.

“Направил съм нещо, което го няма в цял свят. Има един ефект в погледа на Самуил, който нощно време при запалено осветление срещу него, очите му леко ще светят, ще фосфоресцират”, заяви Хайтов и добави, че целта е очите на цар Самуил да изглеждат като живи. По думите му този ефект го няма никъде по света.

“А сега зам.-кметът на общината Чобанов се притеснява, че това няма да се хареса на хората и те няма да им гласуват нов мандат”, каза още той и уточни, че не го интересува дали един паметник ще накара хората да гласуват. “Ако на хората не им хареса, ще ме оплюят. В случая някой ще стане за резил. За мен обаче този ефект ще е част от естетиката на този паметник”, добави той.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    зам.-кметът на общината Чобанов – ченге назначен по препоръка от Руското посолство в София на поста е силно притеснен, че паметника оплюва руските опити за пренаписване на Българската история и изобличаване на руските лъжи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране