08.10.2022 | 11:48
Скандален старт на пленума на БСП!
Губи ли Нинова доверието на Националния съвет?

Заседанието на Националния съвет на БСП (т. нар. пленум) започна със скандал. На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 „за“ и 2 „въздържали се“ реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат участие в заседанието на Националния съвет на БСП и да гласуват на днешното заседание, съобщиха от пресцентъра на партията.

Малко след това изявление пред репортерите отвън направиха натирените Добрев и Паргов. С тях бяха и още няколко човека от Пловдив, сред които и Георги Търновалийски, разказва „Флагман“.

Те съобщиха, че общо на пет човека е казано, че могат да присъстват на пленума, но не могат да гласуват.

Това било забранено и на кмета на Перник Станислав Владимиров. Причината е, че той е подал заявление, че подава оставка като член на Националния съвет (НС) на БСП.

Самият Владимиров по-рано коментира, че наистина е подал такова заявление.

Паргов и Добрев размахаха решението на Върховния касационен съд, с което им се възстановяват правата, след като бяха изключени от БСП. Според ръководството на партията, изглежда, обаче те остават само редови членове без право на глас в НС.

Опозиционери на лидера Корнелия Нинова обясниха, че са събрани около 90 подписа за извънреден конгрес, който да се проведе в спешен порядък.

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров каза пред Nova, че това не е добър вариант, защото конгрес не може да се свика в рамките на 20 дни. Според ръководството на партията такъв следва да има в началото на 2023 г.

НС на БСП се състои от над 180 човека, така че ситуацията, изглежда, е „на кантар“.

Интригата е дали Корнелия Нинова и нейното обкръжение са загубили доверието на широкото ръководство на партията в лицето на Националния съвет. Нинова отказа да подаде оставка след поредния лош резултат на проведените миналата седмица парламентарни избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране