10.04.2015 | 0:28
Скандалният рефер: Трябваше да изгоня Моци, ама не видях
Дерменджиев: Ще решим всичко в София

Не видял, не чул и не разбрал, с подобни оправдания излезе най-добрият рефер за 2013-а година Георги Йорданов, който не отсъди червен картон за Козмин Моци.

Както е ясно, румънецът от „Лудогорец” скочи и изрита с високо вдигнат крак Николич от ЦСКА в 22-рата минута на срещата между двата тима преди седмица, завършила с резултат 4:0 в полза на домакините от Разград. Ако бе изгонил бранителя, вероятно резултатът от срещата щеше да е друг, претендираха от ЦСКА. Поради тази причина Съдийската комисия спря правата на Йорданов и го привика на обяснения.

Той обаче не присъства поради „уважителни причини”, като наместо това изпрати обяснително „уведомително писмо”, в което пише: „По отношение на случилия се инцидент по време на футболната среща в 22-ра минута от страна на Козмин Моци, за съжаление, по време на мача не видях какво точно се случи в тази ситуация поради недобро местозаставане, лош визуален ъгъл (футболистът на ЦСКА Стефан Николич с гърба си закрива видимостта ми към инцидента) и моментно разконцентриране (контузен състезател от ЦСКА поиска разрешение от резервния съдия и сигнал от моя страна за присъединяване в игра) и по тази причина не отсъдих нарушение. За тази ситуацията не получих информация по комуникационната система за извършеното нарушение от никой от останалите съдии от бригадата. След внимателно изглеждане на целия мач и въпросната ситуация твърдя, че съм допуснал грешка за неотсъждане на червен картон на Козмин Моци”, пише в част от писмото на Йорданов.

След неговото изслушване пък Дисциплинарната комисия на БФС реши да накаже Моци само с 1 мач и 300 лева глоба. Председателят на Дисципа Юри Кучев заяви, че е налице “груба игра с прекомерна сила”. „Комисията счита, че нарушението трябва да се накаже с червен картон.

Съдията Георги Йорданов обаче дори не маркира фаул. Съдийската бригада не е успяла да види ситуацията. Не е имало съдия, който да е видял ситуацията по време на мача. След това реферите са видели видеозапис и всички са категорични, че има нарушение за червен картон. На място ситуацията не е била видяна, а след самата среща при гледането на видеозаписа съдиите са констатирали нарушението за червен картон”, обясни Юри Кучев. Не е ясно какво ще бъде наказанието на самия Йорданов и неговите помощници, които са със спрени права. Моци пък изтърпя наказанието си в мача на тима му срещу „Левски” в сряда вечерта. Първият полуфинал за купата на България завърши наравно 0:0, като много от футболистите на домакините получиха почивка.

След срещата наставникът на „Лудогорец” Георги Дерменджиев обяви, че многото пропуски на неговите футболисти са причината те да не спечелят. “Добър мач. Мога да съжалявам, че не победихме, защото имахме доста голови ситуации. Би трябвало да ги отбележим, но резултатът е 0:0 и всичко ще се реши в София. Свикнали сме да играем под напрежение и в София нещата ще се обърнат. Очаквам отново добър мач. Разрешихме на „Левски” да играе на контраатака. Допуснахме две грешки през първото полувреме и затова „Левски” ни създаде две положения. Също така допуснахме и технически грешки при разиграванията, което създаде впечатление, че Левски има агресия”, коментира Дерменджиев.

В другия полуфинал във вторник вечерта „Черно море” победи „Локо” (Пд) с 4:0 и почти сигурно се класира за финала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране