21.02.2016 | 20:34
Скандално! Бащата на Лукарски прибира 96 000 лв. от Столична община
До момента фирмата на Цецо Лукарски е получила над 700 000 лв. за поддръжка на системата за контрол в градския транспорт
Божидар Лукарски

Нов договор за 96 000 лв. без ДДС е получила от Столичната община фирмата на бащата на икономическия министър Божидар Лукарски, става ясно от договаряне на обществена поръчка без уведомление между Центъра за градска мобилност и фирма „Мусат 2000“ ЕООД с управител Цецо Лукарски. Договорът е от 2 месеца, но в последните дни предизвиква интерес вйв „Фейсбук“.

Фирмата е поканена за извършване на абонаментна денонощна поддръжка на софтуер и специализиран хардуер в структурните звена на Центъра за градска мобилност ЕАД, поддръжка на системен (стандартен) софтуер на работните места и функции на системен администратор, като договорът е за срок от 1 г. Цецо Лукарски е поканен за пряко договаряне, тъй като има авторски права върху програмния продукт „Автоматизирана система за контрол и управление на маршрутни превозни средства“.

„Мусат 2000“ работи със Столичната община от 2007 г., последната, в която Божидар Лукарски е зам.-кмет на район „Младост“. Според обществените поръчки на ЦГМ досега тя е получила над 700 хил. лв. за поддръжка на системата за контрол в градския транспорт на София. „Мусат 2000 “ е подизпълнител на чешката компания „Микроелектроника“ ООД. Освен на Центъра за градска мобилност фирмата изпълнява поръчки и на „Столичен автотранспорт“ ЕАД. Тя е изпълнителят на поръчката за гласово известие за спирките в автобусите от юни 2015 г. За нея фирмата е получила от общинското дружество над 35 хил. лв. без ДДС. Договори за сходна дейност има и с други общини.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране