27.09.2019 | 10:07
Славчо Велков: Тони Шайката се крие като мишок
Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров съдел червения спец по национална сигурност, но загубил на първа инстанция
Славчо Велков

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров съдел червения спец по национална сигурност Славчо Велков, но загубил на първа инстанция. Тодоров, познат и като Тони Шайката, не успял да осъди и още двама действащи соцдепутати – Валери Жаблянов и Таско Ерменков.

Пред парламентарния репортер на „Флагман” Славчо Велков описа събитията така: „Случи се следното: Непотопяемият, в кавички, и неосъдимият г-н Антон Тодоров – известен в българското общество по-скоро като Тони Шайката, защото той написа романа „Шайка”, твърдеше наляво и надясно, че никой не може да го осъди, че той дело не губи, да внимава, който го съди, че адвокатите му са много скъпи.

Получих определението от Софийския районен съд, в което пише на първа страница „В името на народа” и на последната „Осъждам Антон Динев Тодоров да заплати на Славчо Георгиев Велков 1200 лв. за разноски по делото”. Т.е. той загуби делото срещу мен. Същото се случи с делото му с Таско Ерменков и Валери Жаблянов. И сега аз чакам тези пари да си ми ги изплати въпросният господин, но според мен той се крие като мишок.”

Делото срещу Славчо Велков било на първа инстанция. Бившият депутат от ГЕРБ Тодоров имал право да обжалва, но ако загубел на втора инстанция, щяло да му се наложи да плати още 1200 лв.

На 1 юни 2017 г. Славчо Велков каза от трибуната на парламента: „Господин Тодоров, Вашият баща е предложен от Окръжния комитет на БКП – Стара Загора за Герой на социалистическия труд, утвърден е от ЦК на БКП.

Вашият баща, господин Тодоров, е осъден на девет години лишаване от свобода заради посегателство – опит за убийство с мотика и е лежал в затвор, в който Вие след това сте поискали да бъдете надзирател.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране