10.04.2017 | 15:33
Слави повежда бунт срещу олигархията, обединява всички софийски „отрепки“
Революцията предстои да започне около емблематичната дата 1 май. Тогава "славистите" и другите им съюзници ще започнат да подгряват почвата за предстоящото на 3 май

За фундаментален нов проект на олигархията, научихме от наши източници в политическите среди. Няма да има ново правителство, нито „голяма коалиция“. Вместо това парламентът ще се разпусне, а на поредните предсрочни избори ще се яви Слави Трифонов, в опит да завземе властта. Изборите НЯМА ДА СА МАЖОРИТАРНИ, защото такива не гарантират сериозни позиции за Трифонов. Мажоритарният референдум ще се използва само като повод за бунта, но няма да се позволи на парламента да въведе промените.

Революцията предстои да започне около емблематичната дата 1 май. Тогава „славистите“ и другите им съюзници ще започнат да подгряват почвата за предстоящото на 3 май – 14-я ден от свикването на парламента. Ще се надъхват активисти за голям протест, ще има медийна атака, която да доведе повече народ пред парламента.

Очаква се Слави да доведе около 5000 човека. В основата ще бъдат отново футболните агитки, които лесно се наемат. Но те са 500-600 души. Останалите ще се осигурят от „Протестна мрежа“, Прокопиев, както и от 3-те психо-десни лилипута, които пропуснаха да влязат в парламента. Абсолютно гарантирана е агитката от около 2000 костовисти, които са най-добре организираната протестна група в столицата. Като един нахлуват по сайтове, площади и медии. Радан е твърдо зад протеста, за да се върне в парламента.

Към тях ще се добавят партийните ядра на реформатори, куневисти, земеделци, както и няколко стотин наемни протестъри на Христо Иванов. Не е изключено отново да видим разголената „Свобода“ на барикадите, както и други професионалисти на уличния „пърформанс“. Очакват се също поне няколко автобуса радикализирани активисти на ДОСТ, които ще достави Местан. Той почти влезе в парламента, и ако се случат бързи нови избори, Ердоган може вече брутално да се намеси, за да го добута до 4%. Подобно участие ще бъде доста странно обаче, ако се сбъдне и вече публично оповестеното присъствие на лидера на „Възраждане“  -Костадин Костадинов, на протеста. Той го съобщи в самото шоу на Слави, и едва ли може да се отметне. Така ако и Местан се появи, ще излезе, че възрожденец, и обявил се за патриот, ще громят системата, заедно с откровен туркофил, предал, и нация, и държава…

Слави сам, и без безплатен концерт, не може да събере и 100 души. Ако наблюдавате социалните мрежи, почти няма човек, който да го харесва политически. Всъщност, намират го за представител на олигархията, а не за борец с нея.

Но с помощта на организираните политически талибани и всевъзможни „отрепки“, които всичките са събрани в София, е съвсем възможно да се събере шумен и радикален протест. Може би ще подлъжат и част от участниците в спонтанните протести срещу монополите в последните дни.

Разбира се, мажоритарни избори няма да има. В бъркотията, която ще настане, Бойко ще върне мандата, ще се извърти рулетката, и отново няма да остане време за промените. Но те не са желани от бунта всъщност. Психо-десните нямат шанс да влязат при мажоритарна система. Но по-важното е, че и самият Слави би се представил доста зле. На последните избори ГЕРБ и БСП мобилизираха актива си, и избирателите и на двете партии ги видяха във възход. Т.е. те пак ще си гласуват за тях. Слави имаше шанс ако би се явил на тези избори, и би изсмукал протестния вот от БСП, Патриоти и разнородни десни и леви. Но сега партиите се стабилизираха и ще си вземат своето. Което означава, че Слави може да разчита максимум на 20-25% емоционален вот, ако изобщо успее да го мобилизира. С толкова малко изобщо не е сигурно колко депутати ще вкара при мажоритарна система. Може навсякъде на втори тур да се обединят срещу него, защото реално той е по-дразнещ дори от Бойко Борисов. И така да не вкара нито един депутат, или да вкара символичен брой.

Ако изборите обаче са пропорционални, може да вкара 40-50 човека, и после да се намърда във властта. Т.е. предстои ни революция, в името на мажоритарните избори, която ще се проведе от сбирщината от всички възможни столични политически боклуци, и накрая няма да въведе мажоритарни избори, просто защото боклуците не биха влезли…

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране