09.02.2016 | 0:01
Слави събра 673 хиляди подписа за референдума си, щял да говори за Недялков на 14 февруари
Шоуменът се заяде с журналистите, че не са отразявали инициативата му за народно допитване

Шоуменът Слави Трифонов продължава „любовната“ си сага с издателя Недялко Недялков. Днес тв водещият внесе в парламента подписи за свикване на референдум с шест въпроса.  След питане за Недялко Недялков, Слави отговори фалцетно: „Кой? Не знам за кого говориш. Това са лични отношения, тях ще ги коментирам на 14 февруари (Деня на влюбените – б.а.).“

Припомняме, че Слави се ядоса от интервю в сайта „Пик“ с гея Ицо Петрофф, според който и Трифонов бил обратен. Последва реакция на Трифонов, който в шоуто си обяви, че е влюбен в Недялко Недялков, а след това му прати и букет с цветя, който бе възприет като заплаха от издателя, пише “Флагман”.

Иначе днес Слави обяви, че са събрани 673 481 подписа – доста над необходимите 400 000 за задължително свикване на референдум. „Това не са подписи, това са 673 481 съдби, мечти. Така че държавата е необходимо да се съобрази с тези мечти и съдби“, заяви Трифонов. Шоуменът се заяде с журналистите: „Радвам се, че отрихте референдума между другото. Вие не отразявате този референдум три месеца.“

Тъй като следва проверка на подписите от служба ГРАО, Слави коментира това така: „ГРАО ще покаже това, което е истината. А това е истината. Да не мислите, че това са измислени подписи?“
По думите му – референдумът трябва да бъде проведен, а „политиците нямат никаква дума в момента“.  Според Слави Народното събрание не може да редактира въпросите. „Ако ги променят, ще нарушат закона. Те ще си понесат всички последствия. Ако не се съобразят с тези личности, ще си понесат последствията“, заяви Трифонов.

Той отказа да отговори дали ще се кандидатира за президент. По-важното било, че са събрани 673 481 подписа и че „държавата е длъжна да се съобрази с тях веднага по смисъла на закона“.

Припомняме, че шестте въпроса за референдума са:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране