19.04.2024 | 23:06
Смях! Копейкин се възмути от проверка на летището в Ирландия, която обаче не е в Шенген…
Ирландия не е част от Шенгенското пространство, издава само национални визи. Колко е срамно лидер на парламентарна партия да не знае неща от обща култура

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов – Костя Копейкин, пътува от страна в страна в ЕС.

Той е летял от Мюнхен към държавата с най-високи доходи на глава от населението – Ирландия. Там обаче полицаят не се е трогнал от факта, че Костадинов идва от шенгенска страна и го е проверил.

Всъщност Ирландия не е част от Шенгенското пространство.

„Току що кацнах в Дъблин, Ирландия. Идвах от Мюнхен, но провериха документите на всички пътници. Казах на полицая, че България е в Шенген. Отговорът му беше много мил и изрази пълна евроатлантическа солидарност със страната ни – I don’t care:) Иначе сме в Шенген, ама друг път:)“

Под поста му следва коментар:

„Да си част от Шенген не значи, че няма никъде за нищо да те проверяват… при необходимост се проверяват граждани във всяка държава – включително и в гр. София може да Ви провери длъжностно лице…. абсолютно ненужна провокация отново…“

Костадинов отвръща:

„Шаламанова, специално за вас:

1. Проверка имаше на целия полет от София, когато кацнахме в Мюнхен. Не беше инцидентна, а си минахме през нормално гранично гише, като всички пакистанци и пенджабци от другите полети. Мюнхен е в Германия, напомням.

2. В Дъблин проверката беше отново на стандартните гишета и не беше извънредна процедура, а стандартна дейност за всички, без изключение.

3. Специално питах как е работата с границата със Северна Ирландия. Там няма никакви проверки, това е било изрично ирландско условие.

4. Ти, като заключение, не лъжете. Не стига, че лъжете, но и го правите плоско и глупаво. Ето защо не се пробвайте друг път и ще си спестите излагането.

А, и да не забравя. Не пишете повече в профила ми. Не понасям лъжци и измамници.“

Под поста му има куп обидни квалификации относно некомпетентността му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране