04.04.2017 | 0:01
Социалистите обърнаха палачинката, БСП вече гледа към Европа
Ще бъдем изключително активна опозиция на това правителство, категоричен е Жельо Бойчев

БСП винаги, когато участва на избори, играе за първото място. Но нека видим с какво тръгнахме на тези избори. Ние успяхме да удвоим своя резултат, да консолидираме вота, да сме първа сила в седем области. Сред младите има възстановяване на доверието в БСП. Това се вижда и от резултатите в чужбина. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на БСП Жельо Бойчев.

Според него партията-столетница има задачата да представлява интереса на българските граждани: “Ние ще работим да съхраним доверието на близо 1 милион български граждани. Очевидно е, че БСП е алтернативата на ГЕРБ в страната”.

“БСП е политическата сила, която подаде мандат за членство в ЕС. БСП е изключително добре представена в европейското политическо семейство… Това, което искахме да кажем в предизборната кампания, беше, че ние искахме да кажем край на една политика, която търгува с българските интереси. Нима, когато отстояваш националния интерес, означава, че се противопоставяш на европейския? Нека поговорим и за предстоящото председателство на България. Няма дебат за съдържанието, за темите, които ще постави България. Темата на нашия опонент – тази проевропейска линия, която те така услужливо си закачат, крие проблема за ширещата се корупция в нашата страна”, отбеляза Бойчев.

Той отново подчерта, че БСП няма да влезе в рамките на една широка коалиция: “Пак повтарям, ние не можем да търгуваме с доверието на българските граждани. Очевидно е, че правителството е договорено като състав. Важното е да не се правят компромиси с националните интереси. Ние ще бъдем изключително активна опозиция на това правителство и ще бъдем изключително безкомпромисни, ако се застрашават българските интереси”, заяви още Бойчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране