15.12.2016 | 12:55
Спас Русев се оттегля от “Левски”
Причината-сделката за Виваком е пред провал

Новият собственик на “Левски” Спас Русев най-вероятно ще се оттегли от клуба, като това ще стане на свиканото за 3 февруари извънредно Общо събрание, съобщи “Дарик”. Бизнесменът получи контролния пакет акции през август тази година, но проблеми с придобиването на собствеността на “Виваком” ще го откажат от ангажимента му към “сините”.

Предвиждаше се именно телекомуникационната компания да стане основният акционер в “Левски”, но, според последните информации, това няма да стане. Причината е, че останалите акционери не са съгласни, като настояват “Виваком” да бъде единствено спонсор на клуба.

Поканата, публикувана в Търговския регистър, посочва, че събранието е насрочено за 10:00 ч. на 3 февруари 2017 г. и ще се състои в Зала 6 на НДК. В дневния ред влиза разглеждането на две точки – “промени в устава на дружеството” и “промени в състава на Надзорния съвет”, който се оглавява именно от Русев.

Само преди месец бизнесменът обяви, че “Левски” дължи близо 20 млн. лв., но те са обезпечени. Тогава Русев бе категоричен, че той няма да дава собствени пари, а клубът ще трябва да се издържа сам.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране