13.10.2015 | 0:02
Спряха разследването за инициалите в тефтерчето на Златанов
Софийска градска прокуратура изчаква решението на ВКС

Софийската градска прокуратура (СГП) временно е спряла разследването за инициалите в тефтера на бившия председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Една от причините за това е изчакването на решението на Върховния касационен съд (ВКС). Филип Златанов обжалва присъдата си пред ВКС, като последното заседание беше в края на март.

На две инстанции Златанов има осъдителна присъда за неизпълнение на служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда. Софийският градски съд (СГС) постанови 3 и половина години, а Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата. Ако върховните съдии потвърдят решенията на СГС и САС, Златанов отива в затвора.

Със спирането на разследването, решението за което прокуратурата е взела в сряда, вероятно така и няма да има отговор на въпроса кои са лицата зад инициалите ББ, ЦЦ, ИФ от тефтерите на Златанов. Припомняме, че преди около година тефтерите, на които трябваше да се направи графологична експертиза, изчезнаха от колата на вещото лице Стефан Бенчев. Малко след това стана известно, че инициалите ДП в тефтерите са били преправени на 10, а частите, в които има ДПеевски, дори не са били показани.

След като Филип Златанов бе арестуван, държавното обвинение показа страници, от които се разбира, че определени политици е трябвало да бъдат “удряни” или “оправяни” след координация с ИФ, ЦЦ и ББ. След избухването на скандала бившата шефка на парламентарната правна комисия Искра Фидосова подаде оставка от всички заемани постове. Други политици, чиито инициали са сходни с тези в тефтера, не се разпознаха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране