16.12.2016 | 11:21
Спряха скандална далавера на Митов във Външно
Корупционна схема щяла да ни ощети с половин милион, разкриха от БСП

Пореден скандал с името на външния министър Даниел Митов е в епицентъра и даже вече си изпроси намесата на прокуратурата и ДАНС.

Става въпрос за корупционна схема във Външно, при която държавата е щяла да бъде ощетена с половин милион лева, обявиха от БСП. По заповед на ръководството на Външно всички посолства трябвало спешно да си купят нова телефонна централа, обаче задължително от една и съща фирма и без обществена поръчка. Инструкциите към посланиците за смяна на телефонните централи с новата са придружени от фактура на фирмата-доставчик Балкантел ООД, обяви бившият външен министър Кристиан Вигенин.

Той уточни, че посолствата е трябвало да броят за новото устройство по над 30 хил. евро, когато справка в германски онлайн магазин сочи, че цената му е под 1000 евро за бройка.

Според Вигенин, странен е и фактът, че посланиците са получили за едно и също устройство и сървър на една и съща фирма различни цени – някои от дипломатите ни трябвало да платят по 15 хил. евро, а други по 25 хил. евро.

След сигнала му до главния прокурор Сотир Цацаров са били спрени плащанията, за което соцдепутатът благодари и на прокуратурата, и на ДАНС за бързите действия.

1 коментар

  1. Демон каза:

    Критичната маса от безсъвестни хора на отговорни позиции надхвърли над 50 процента и промяна може да се направи само с революционни средства!!! Процентите се доказват по емпиричен път – в условията на демокрация са проведени множество избори, но положението се влошава, вместо обратното. Това е възможно само ако шмекерите и малоумните са повече от 50 % спрямо общата маса на гласоподавателите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране