28.12.2016 | 0:01
Сръбският президент призна за връзката си с Цветан Василев
Банкерът спонсорирал фондацията на съпругата на Николич

Президентът на Сърбия Томислав Николич призна за връзките си с банкера-беглец Цветан Василев под натиска на въпросите на белградски журналисти. На пресконференция в сръбската столица той потвърди, че мажоритарният собственик на КТБ, източил милиарди от фалирания трезор, е спонсорирал фондацията на съпругата му Драгица Николич, предаде изданието insajder.net.

По време на годишната си пресконференция, на конкретно зададен въпрос Николич бе принуден да каже, че укриващият се в Белград Василев също е сред дарителите на НПО-то на съпругата му. “Доколкото аз знам, от 1,2 млрд. динара, Цветан Василев е платил 200 000“, обяви Николич въпреки твърденията на сръбските медии, че подсъдимият у нас банкер в същност е внесъл 2 млн. динара, равняващи се на около 10 хил евро.

„По същото време той взе фабриката за стъкло в Парачин и искаше да направи дарение на фондацията. Не съществуваше нито една причина фондацията да откаже тези пари. Това беше време на наводненията, купувахме лакарства и храна. Тези пари бяха използвани по възможно най-добрия начин. След това започнаха проблемите му в България, а сега вече не е и във фабриката“, продължи със защитната си теза Николич, за когото от месеци медиите в Белград твърдят, че именно той разпъва чадър в западната ни съседка над Василев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране