09.08.2015 | 13:56
Сватбата на щерката на депутат от ДПС влуди Хасково (снимки)
Мехмед Атаман поканил 600 души в хотел "Европа"

Оглушителна сватбарска музика влуди жителите на хасковския квартал „Куба“ в нощта срещу неделя. Повечето хора бяха принудени да затворят плътно прозорците въпреки напечените от съботната жега сгради в опит да се спасят от терора.

Празненството бе на открито в хотел „Европа”, а най-потърпевши бяха блоковете отсреща, макар музиката да се чуваше и по-надалеч. Оркестърът не пестеше децибелите, пише „Haskovo.net.

Оказа се, че сватбеното тържество е на дъщерята на местния депутат и лидер на ДПС Мехмед Атаман – Зюре. Тя сключва брак с Емин Емин, син на тукашен бизнесмен. Операторите на спешния телефон 112 са били залети от обаждания на възмутени граждани, признаха самите дежурни, които щом чуеха, че се звъни от Хасково питаха директно: „За сватбата в хотела ли?”

От рецепцията на хотела обясниха, че сватбарите имали разрешение от общината да продължат със сватбарската музика до 1.30 след полунощ. „Съжалявам, господине, това не зависи от хотела. Вие сте третият, който се обажда, но музиката няма да спре”, поясни служителка от рецепцията.

Дежурният в РПУ Хасково пък заяви, че сватбарите имали писмено разрешение от общината да продължат с шумотевицата до полунощ. На възражението, че полунощ отдавна минава, дежурният обясни, че отново изпраща патрулка.
Зюре Атаман
Около 1 часа пред входа наистина имаше полицейски автомобил, а униформените бяха вътре и разговаряха със сватбарите. Мехмед Атаман бе издокаран в ослепително бял костюм, който обясни кои са щастливите младоженци. Гостите на тържеството в двора на хотела бяха стотици. Охраната на хотела обаче не позволи да се снима тържеството с обяснението, че това е частно парти и хората не искали да бъдат снимани, макар че светкавиците на фотоапаратите, (но на сватбарските фотографи), бляскаха непрекъснато.

Въпреки посещението на органите на реда музиката продължи с оглушителни децибели. Заглъхна едва в 2 след полунощ. Предишната нощ пък жертви на сватбарски терор бяха жителите на друг хасковски квартал. Живеещите на бул. „Васил Левски“ от години се оплакват от терора на оглушителните ромски сватби, но гласът им остава в пустиня.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране