16.08.2016 | 0:01
„Тайни договорки“ в БСП отказали Манолова от президентския вот
В надпреварата остават Таско Ерменков, Марио Трайков, Илияна Йотова, Янаки Стоилов, проф. Румен Гечев, Михаил Миков и Румен Радев

Омбудсманът Мая Манолова – един от основните претенденти за кандидатпрезидентската номинация на БСП, обяви, че се оттегля от съревнованието заради „интриги и задкулисни договорки“ в червената партия. Новината идва два дни преди заседанието на Националния съвет на БСП в сряда, на което се очаква социалистите официално да обявят своя претендент.

Манолова излезе с открито писмо, в което завоалирано обвини партийното ръководство, че лобира в полза на другата непартийна номинация – ген. Румен Радев. Бившият командир на Военновъздушните сили получи подкрепата на соцлидера Корнелия Нинова, а от миналата седмица в негова полза се оформи консенсус между БСП и АБВ. Кандидатурата на Мая Манолова бе подкрепена от няколко низови организации на вътрешното допитване и предизвика раздори в столетницата и обвинения към омбудсмана, че ще разцепи партията.

В писмото си Манолова на свой ред нападна бившите си съпартийци, че работят срещу нея. „За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и „лични номинации“. Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги“, заявява Манолова. Затова опонентите й в партията направили опит да бъде „служебно елиминирана с несъстоятелни правни аргументи“. „Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки“, завършва Манолова.

Така в надпреварата остават Таско Ерменков, Марио Трайков, Илияна Йотова, Янаки Стоилов, проф. Румен Гечев, Михаил Миков и Румен Радев. След отказа на Манолова има очаквания, че вътрешната опозиция в БСП ще подкрепи Румен Гечев, тъй като Радев се смята за протеже на лидера на АБВ Георги Първанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране