13.11.2021 | 10:55
Търговия с гласове в Сливенско, заподозряна е 32-годишна жена
Част от лицата са върнали парите

Котленски полицаи са установили случай на купуване на гласове в село Кипилово, съобщи за БТА говорителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

На 12 ноември криминалисти от РУ-Котел са установили продавача – жена на 32 години от същото село, и хората, получили пари да гласуват за определена партия. Разпитани са седем свидетели. Част от лицата са върнали парите. По случая е образувано досъдебно производство.

В момента се провежда полицейска акция в село Градец по придобита оперативна информация. Вчера и днес са проверени четири търговски обекта, една бензиностанция и два частни адреса. Иззети са тетрадки с имена и парични суми. От бензиностанцията са иззети касови бонове за плащане на горива на вересия.

От началото на месеца в община Котел са проведени 12 специализирани операции по противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите, от тях шест са в село Градец. Съставени са 28 протокола за предупреждение.

Вчера в Арчар, Видинско, бяха задържани двама мъже след сигнали за купуване на гласове. Съставени са шест протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР.

Претърсени бяха два частни имота. На единия адрес са установени и иззети списъци с имена на хора и изписани числа срещу тях. Двама местни жители – на 29 и 53 г., са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста.

Работата на разследващите продължава. По описа на районното управление са образувани две досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране