06.06.2015 | 0:28
Търсят килъра на Георги през GSM-a му
Проверяват къде е било момчето, преди да го заколят
Полицията е пуснала молба за съдействие до един от мобилните оператори, за да се установи по GSM-a от къде е минал закланият в Борисовата градина ученик Георги Игнатов.
Разследващите смятат, че така ще получат повече яснота за минутите преди момчето да бъде убито. Не е изключено той да се е спречкал с килъра си някъде по-далеч от мястото, където беше намерено тялото му, или пък дори двамата да са били заедно и преди това.
Острието, с което е убит Игнатов, е било 14 сантиметра дълго и 3 широко, са установили още разследващите след аутопсията на момчето. Засега обаче няма следа нито от оръжието, нито от извършителя.
Според полицаите ако убиецът се предаде сам, това ще се приеме като вид съдействие и ще наклони везните в негова полза при евентуална присъда. Освен това обвинението няма да се квалифицира като предумишлено убийство, защото се смята, че не е било планирано.
„Станало е някакво спречкване, вероятно е била разменена реплика и момчето е било наръгано”, допускат криминалисти. Вчера следобед се очакваше тялото на момчето да бъде освободено от Съдебна медицина. Съседи от блока, в който живее, пък разказаха пред „Монитор”, че погребението ще бъде в неделя.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране