01.03.2017 | 0:01
Телевизиите чакат от ГЕРБ и БСП нова дата за дебата
През целия ден водиха задочен разговор през медиите с прессъобщения, изявления и пресконференции

БНТ, Нова и bTV остават в готовност да организират дебат на друга дата, ако партиите постигнат консенсус, заявиха националните телевизии. Двете партии не успяха да постигнат съгласие по регламента на диспута, който трябваше да бъде организиран и излъчен от трите национални телевизии.

През целия ден водиха задочен разговор през медиите с прессъобщения, изявления и пресконференции. В 10:45 часа от ГЕРБ изпратиха имейл до медиите, в който Бойко Борисов обясни: “Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии и аз и моят екип предложихме. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои”.

Минути по-късно на сайта на БСП беше публикувано следното съобщение:
“Екипът на БСП предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Неприемливо е за нас да се смесват формите – експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България”.

Следобед лидерите на двете политически сили продължиха с изявления пред телевизионните камери. Корнелия Нинова направи ново предложение към ГЕРБ: “За да спрем с размяната на реплики, имам едно предложение към ГЕРБ. Все се позоваваме на народа – какво иска той и какво ни е поръчал. Предлагам те да посочат една социологическа агенция и ние да посочим една, и да направим бърз сондаж, какво иска българският народ да види и да чуе – лидерски дебат или експертни разговори, и да се съобразим с желанието и волята на народа”.

Отговорът на Борисов: “Ние не сме гаджета, че да седим очи в очи и двамата да си говорим… хубаво, и двамата ще си говорим”. Впоследствие трите национални телевизии излязоха с общо становище, в което се казва, че остават в готовност заедно да отразят такъв дебат, след като ГЕРБ и БСП постигнат консенсус за условията.

1 коментар

  1. визионер каза:

    БНТ, Нова и bTV не са просто телевизиите, това са телевизиите на Тиквата от Банкя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране