21.12.2017 | 17:56
“Топлофикация” с нов удар по столичани!
20 000 семейства от 8 квартала останаха без парно и топла вода

20 хиляди семейства останаха без парно и топла вода в София. Сред кварталите са “Белите брези”, “Красно село”, “Лозенец”, Център, “Борово”, “Гоце Делчев” и “Стрелбище”, “Мотописта”. Аварията е на същото място, където преди около седмица-две изби тръба и от дружеството с дни не можеха да отстранят дефекта.

От там съобщават, че повредата е поради пробив на главен топлопровод и посочват, че е прекъснато топлоподаването към кварталите „Красно село“, „Гоце Делчев“, „Стрелбище“ и към част от кв. „Борово“ между ул. „Ястребец“, ул. „Солун“, ул. „Борово“ и ул. „Пирински проход“.

Незабавно е създадена необходимата организация за работа като са осигурени тежки машини и резервни части. Авариралият участък от топлопреносната мрежа беше наблюдаван след пробива в началото на месец декември и беше установена значителна амортизация на тръбите, която е предпоставка за повишената аварийност в тази част от мрежата, допълват от “Топлофикация”-София.

По тази причина и с оглед да се избегнат последващи пробиви по същото трасе се налага да бъде подменен изцяло по-голям участък от авариралия топлопровод. Четири екипа на дружеството ще работят непрекъснато до възстановяване на топлоснабдяването в рамките на законово определения 48 часов срок. Поднасяме извинения на засегнатите клиенти!, се казва в съобщение от “Топлофикация”!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране