24.08.2015 | 20:51
Това е пътят. Няма друг път за инертния материал!
Его без алтерего

23 август 2015. Смолян.

Бойко Борисов открива спортна зала и брифира репортерския корпус.

***
Журналистка: Да ви питам, имате ли прогноза колко ще падне цената на горивото с ъъ… във…

Бойко Борисов: Питайте ме нещо сериозно! Дошъл съм в Смолян, откриваме спортни площадки, игрища, зали. Хората са ги мечтали да ги има – имат ги и продължаваме да работим, и така нататъка.

Ж2: Може ли да попитам! Преди няколко дни излезе класация на Националния статистически институт, че Смолян е един от градовете, който се топи в топ 5 на най-бързо топящи се градове. Има ли правителството стратегия да помогне за такива региони като нашия? Това е много хубаво, което днес открихме – за децата, за спорта, но то не създава трайна заетост. Какво в тази посока бихте направили? И въобще каква е стратегията на правителството за тези региони?

ББ: Отново опираме до инфраструктурата. Пътищата, които да довеждат хората в този регион. И като туризъм, и като селски туризъм, и като съботно-неделен. Така че сега даже колегите ми подсказаха, че ние тази рехабилитация на пътя Пампорово – Смолян сега октомври трябва да го почнеме. Но магистрала “Марица” ще доведе и ще даде възможност на един 25-милионен град като Истанбул да идва тука да прави туризъм, да прави бизнес. Така че с всичките тези проходи, които направихме с Гърция и с Турция, дават възможност за по-голям обмен на бизнеса. А съответно – колкото повече пари се влагат в спортни съоръжения, в детски градини, толкова повече хората се задържат в този регион. Това е пътят, няма друг път. Като прибавиме и най-ниските данъци, като прибавиме и стабилността, която има, неслучайно виждате има и ръст на икономиката, и спад на безработицата. Това го отчита статистиката. Така че, като се поуспокои народът, аз съм убеден, че ще почне и да ражда повече.

Ж, Ж. нрзбр.: Въпрос, който не се чува добре – за кметовете на общини и областни управители, че били нертни, че спъвали прогреса и бавели проекти.

ББ: Едно време като казвах, че с такъв материал се разполага, всички първо малко се пообидиха, после се смяха, накрая разбраха, че това е така. За съжаление много чиновници не си вършат работата. Много чиновници. И вследствие на тяхната – дори не казвам, че го правят с умисъл, дори не казвам, че го правят и от незнание, просто ей така, ден да мине, не знаят кви поражения в последствие се нанасят върху цели региони… Това е нещо, което много ме вбесява и много ме ядосва. Просто без всяко нещо да го ръчкам, да става с натиск, в края на краищата всички сме българи, получават заплати за това. Откъде-накъде 10 месеца няма да дадат разрешение?! Що трябва аз да се занимая утре с него? Или още днеска, сега като се кача в колата? И някакси после – ама то от Борисов зависело. Не! Този човек, който трябва да издаде документа, има заплата за това. Ако го уволнят като държавен служител, ще се съдиме сигурно една година с него, че не си е свършил работата – и накрая съдът ще ми го върне. Има неща, които са… (сумти с презрение) Но ще го отрегулирам сега.

Ж,Ж: нрзбр. Въпрос за горивата.

ББ: …Вярвайте ми, че в горивата ще настанат… И ще има също наказани хора. Не само горивата! Имам предвид газа! Там не е по-добро положението. Вие виждате – първите проверки, които се направиха – или кръщават горивото, така казано малко на религиозен език, или на 50 литра с 5 литра по-малко слагат… Но ние сега сме набелязали мерки. Денонощни!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране