30.08.2018 | 23:18
“Трейс” се оправдава, че проектът за пътя убиец край Своге бил на АПИ
При всеки сигнал от АПИ за проблем с пътя фирмата е реагирала "съобразно предписанията на договора"

Проектът за ремонта на трасето край Своге е изготвен от Агенция “Пътна инфраструктура”, а асфалтовата настилка е по европейски стандарти. Това гласи позицията на фирмата “Трейс груп”, която е извършила рехабилитацията на пътя.

“Договорът за изпълнение на проекта е сключен по Договорни условия за изграждане на строителни и инженерни работи, проектирани от Възложителя. Участници в проекта са Възложителят – в лицето на АПИ, Фирма “Инженер”, представляваща и гарантираща интересите на държавата в процеса – в този случай тази функция се изпълнява от “Мот Макдоналд” – известна британска инженерингова компания, Изпълнител, Надзор и Проектант”, посочват от “Трейс”. Обясняват, че проектът за даден път се предоставя “вече одобрен от Възложителя”.

“Трейс” твърдят, че при всеки сигнал от АПИ за проблем с пътя фирмата е реагирала “съобразно предписанията на договора”. Отстранили сме всички безспорни претенции по гаранционната ни отговорност, които са били коректно претендирани съгласно договорните условия, твърдят те.
Отбелязват, че едно от изискванията на тръжната процедура е строителната фирма да разполага с лаборатория. Така от “Трейс” обясняват разкритието, че свързана с нея лаборатория е одобрила пробите от асфалта на пътя край Своге.

Компанията уточнява, че е използвала няколко акредитирани лаборатории. До оправданията се стигна, след като от БТВ обявиха, че тестовете на асфалтовите смеси по въпросното трасе са направени от дружество, което е част от структурата на “Трейс Груп”. Въпросната частна лаборатория е собственост на “ПИ ЕС АЙ” Стара Загора. На сайта си дружеството се представя като “водеща компания в структурата на “Трейс Груп Холд”, а председател на Съвета на директорите му към онзи момент е бил Галин Михайлов. Неговият баща Николай Михайлов е председател на Надзорния съвет на “Трейс Груп Холд”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране